6. Geleneksel Sağlık Günleri Etkinlikleri

Sağlık Yüksekokulumuz (SYO) tarafından bu yıl 6.’sı yapılan “6. Geleneksel Sağlık Günleri” etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Etkinliğe üniversitemizin yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü, Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Kızılay Muş Şubesi, Üniversitemiz Okçuluk Topluluğu, Muş Çölyak Derneği, Muş Yağmur Kuşağı Otizm Derneği’nin de stant kurarak katıldığı program, Muş Folklor Derneği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Bilimler Lisesi Folklor Kulübünün Folklor gösterisi ile başladı. Gösteri sonrası açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat insan sağlığının önemine değindi ve öğrencilerimize sağlıklı kalabilmek için spor yapmaları yönünde önemli tavsiyelerde bulundu.

Etkinlikte Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr.  Hanifi   Körkoca, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü (SHMYO) Dr. Öğr. Üyesi Özmen İstek öncülüğünde üniversitemiz öğretim elemanları ile öğrencilerimizin yanı sıra Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katılımı ile kampüs çevresinde sağlık yürüyüşü yapıldı. Etkinlikler süresince Merkezi Kütüphane tören alanında, Okçuluk Topluluğunun gösterisi sonrası Gençlik Spor Müdürlüğünce minikler Karate ve Eskrim gösterisi yaptı. Etkinliklerde SYO öğretim elemanları ve öğrencileri arasında voleybol müsabakası düzenlendi. Eğitim Bir-Sen sponsorluğunda çevre illerden katılan paraşütçüler gün boyu süren yamaç paraşütü gösterisi yaptılar.

6. Geleneksel Sağlık Günleri kapsamında Sabahattin Zaim Konferans Salonunda Annelerin Gözünden Çölyak, Diyabet ve Otizm konulu söyleşi düzenlendi. Dr. Öğr. Üyesi Züleyha Almaz, Dr. Öğr. Üyesi Ayfer Körkoca ve Muş Yağmur Kuşağı Otizm Derneği Başkanı Beyaz  Çağlayan tarafından yapılan söyleşi sonrası Çölyak Farkındalığı Üzerine Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Öcal tarafından Hacivat-Karagöz Gölge oyunu ve kukla gösterisi yapıldı.

Katılımcılara SYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Körkoca ve SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özmen İstek tarafından teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle etkinlikler sona erdi.