Simultane Satranç Gösterisi

Yüksekokulumuzda, stratejik düşünme beceresini geliştiren evrensel bir masa oyunu ve spor dalı olan satrancı öğrencilerimize tanıtmak ve sevdirmek amacıyla, çok masalı (simultane) satranç gösterisi düzenlendi.

Yüksekokulumuzun koordinasyonuyla Ümmü Gülsüm Sak Enstitü binasında yapılan gösteriye, Satranç Hakemi ve Satranç Federasyonu Muş il Temsilcisi Kasım Demirçin konuk oldu.  Gösteri öncesi öğrencilere ve izleyicilere hitap ederek satranç ve etkinliğin formatı hakkında bilgi veren Demirçin, 10 öğrencimiz ile aynı anda satranç oynadı.

Gösteriyi, Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Hanifi Körkoca ve  öğretim elemanları ile çok sayıda öğrencimiz ilgiyle takip etti. Gösterinin kazananı ise Demirçin oldu.