“Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” Temalı Şiir Yarışması

Yüksekokulumuz tarafından, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” temalı şiir yarışması düzenlendi. Düzenlenen şiir yarışması etkinliğine yüksekokulumuzun bünyesindeki bölümlerin öğrencilerinin yanı sıra, üniversitemizin çeşitli bölümlerindeki öğrenciler de başvuruda bulundu. Yarışmaya başvuran öğrencilerin şiirlerinin değerlendirme süreci, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet EFE, Öğr. Gör. Hasan Fahri TAN ve Öğr. Gör. Ferhat ÇİFTÇİ tarafından yapıldı. Ayrıca birinciliğe layık görülen eser için 300 TL, ikinciliğe layık görülen eser için 200 TL ve üçüncülüğe layık görülen eser için 100 TL’lik ödüller verildi.

Hemşirelik Bölümü 3. Sınf öğrencisi Zehra ZİYANAK’a ait “Sessiz Ölüm” eseri birinciliğe, Sağlık Yönetimi 4. Sınıf öğrencisi Meral ÖZHAN’a ait “Dermana Küsmek” eseri ikinciliğe ve Hemşirelik 3. Sınıf öğrencisi Musa GÜMÜŞTAŞ’a ait “En Büyük Zenginlik” eseri üçüncülüğe layık görüldü. Birinciliğe, ikinciliğe ve üçüncülüğe layık görülen eserlerin şairlerine ödülleri, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi KÖRKOCA ve değerlendirme kurulu tarafından takdim edildi.